søndag 24. januar 2016

Budsjett multirom lydanlegg (for oss som ikke er så opptatt av uber hifi :) med chromcast audio

Komponenter

  • Music angle (ca 250kr) eller tilsvarende høyttalere (hadde en liggende, kjøpte tre til for dette.)
  • Micro usb ladere for høyttalerne (hadde liggende etter mobiler som av forskjellige grunner ikke lengre er i bruk.)
  • En chromcast audio (ca 380kr) for hver høyttaler.
  • Android / IOS enhet (er man interessert i en slik løsning er dette sannsynligvis noe man har.)

Forutsetninger

  • Man må ha wifi da en chromcast audio streamer fra internett hva man har beordret den til å streame med sin smart telefon / tablet eller pc.
  • Strømuttak ledig i rommet man ønsker å  utplassere en eller flere 'enhet(er)' (se neste seksjon): Chromcast selv trenger strøm og må være tilkoblet en aktiv høyttaler som også trenger strøm.

Oppsett


En 'enhet's komponenter før koblet sammen til en 'enhet' (disko formet dings er en chromcast audio):


Dingsene koblet sammen klar til å bli utplassert i et rom:


I praktisk bruk


Når chromcast audio først kom var ikke gruppering av enheter på plass som er nødvendig for å ha en fungerende multi rom løsning. Det er på plass nå via firmware update. Det fungerer utmerket: Enkelt å lage grupper av 'enheter', jeg har laget to som jeg har kalt 'All Audio' og 'Living Room / Kitchen'. Da kan jeg velge å streame til alle enheter ('All Audio') eller til stue og kjøkken ('Living Room / Kitchen') i tillegg til å kunne velge å streame til kun en enhet selvfølgelig. Jeg bruker appene Spotify (må være premium), TuneIn for internet radio og Podcast Addict for podcaster. Chromcast appen er 'hub appen' for alle mine media apper: Alle media apper som støtter chromcast dukker opp i 'Forslag' siden i chromcast appen så jeg bryr meg ikke om å organisere media appene utenom (ikoner på startskermen eller i en folder). Individuell volum kontroll er viktig for en multi rom løsning. Med chromcast appen kan jeg regulere volum til en 'enhet' separert. Bruker jeg volum kontroll fra appen (for eksempel Spotify) som streamer så forandres volumet synkront for 'enhetene' i gruppen det sreames til. Vurderer man chromcast audio og vil vite alt om den før innkjøp bør man lese detaljer fra kilden.

Casting 'on the go'


Siden høyttalerne jeg bruker har god batteri kapasitet kan jeg ha en mobil 'enhet' ved å koble chromcast audio til et eksternt batteri: 


Praktisk hvis man skal være et sted over tid hvor der ikke er en 'fast' enhet. Bare husk må være innen for 'wi-fi sonen'.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar